Vila U Náhonu

zpět

Vila U Náhonu

Základní informace

Rok: 
1997
Architekt: 
H. Havlišová
Architekt: 
Karel Havliš

Integrovaný polyfunkční dům U Náhonu - v roce 1997 vyrostl na místě původního dětského hřiště v ulici U Náhonu nový členitý polyfunkční dům od architektonické dvojice K.Havliš - H.Havlišová.
Dům sobě kombinuje nekolik funkcí. Jednak v něm nalezl sídlo Ústav sociálních služeb, který využívá přízemí. A jednak se pak v dalších patrech nacházejí luxusní byty větších rozměrů. Součastí domu jsou také sklepy a garážová stání v suterénu, a stejně tak rozličné variace balkonů a lodžií, které kontrastují s použitím tradičních zlínských materiálů, jako je červené cihelné zdivo a bílé rámy oken a dávají tak objektu neopakovatelný vzhled. Kombinace baťovské strohosti a postmoderní uvolněnosti poloviny 90-tých let.

Vila U Náhonu
Vila U Náhonu
Vila U Náhonu
Vila U Náhonu
Vila U Náhonu
Vila U Náhonu
Vila U Náhonu
Vila U Náhonu
Vila U Náhonu
Vila U Náhonu

zpět